De twee edellieden van Verona ebook van William Shakespear
De twee edellieden van Verona ebook van William Shakespear

De twee edellieden van Verona ebook, geschreven door William Shakespear behoeft eigenlijk geen introductie. Shakespears naamsbekendheid is onder de meesten net zo groot als CocaCola, elke nadere kennismaking met deze vermaarde Engelse schrijver zou dus overbodig zijn. Het wordt een ander verhaal als we zijn werk nader gaan bekijken. Uiterara is Romeo en Julia zijn bekendste werk, maar Shakespear heeft uiteraard meer geschreven.
De liefde, altijd goed voor een hedendaags dillema
Het De twee edellieden van Verona ebook is een typisch voorbeeld van hetgeen Shakespear juist zo geliefd maakt. Hele realistische situaties worden door de schrijver wereldkundig gemaakt waarbij juist de liefde, of liever gezegd de dillema’s die de liefde met zich meebrengt. De twee edellieden van Verona ebook, verhaalt over de strijd van een man die uiteindelijk gedwongen wordt om keuzes te maken. En uiteraard speelt de vrouw daar weer eens een bedenkelijke rol in. De hoofdpersoon moet namelijk kiezen tussen zijn loyaliteit aan de vriendschap die hij heeft en de liefde van zijn vrouw cq vriendin. En uiteraard is de machtspositie van de vrouw altijd een geliefd onderwerp voor Shakespear.

Shakespear’s eerste komedie?
Het is niet geheel duidelijk of “De twee edellieden van Verona” een van de vroegste, zo niet de vroegste komedie is die William Shakespeare schreef. Er zijn lichte aanwijzingen dat het verhaal zoals we dat nu kennen wellicht een tweede versie is van een komedie die Shakespear wellicht al voor 1592 schreef. Wat wel vast staat is dat de acteurs John Heminges en Henry Condell dit stuk van William Shakespear in de First Folio van 1623 hebben opgenomen. Daarnaast wordt ┬áin het De twee edellieden van Verona ebook bij Francis Meres Palladis Tamia uit 1598 vermeld, dat is een lijst met werken die Meres toeschreef aan Shakespeare. Al met al een prachtige gelegenheid om eens kennis te maken met Shakespear.

Wil je William Shakespear’s, de twee edellieden van Verona ebook in epub formaat downloaden?

Download deze dan hier