Gratis Ebooks Downloaden
Gratis Ebooks Downloaden.

Je kunt natuurlijk illegaal ebooks downloaden, maar er zijn voldoende alternatieven. Je kunt namelijk legaal, gratis ebooks downloaden. Het voordeel dat je krijgt wanneer je gratis ebooks download die legaal zijn is dat je niets doet wat niet mag, en daar dus niet voor gepakt kunt worden. Op dit moment valt dit nog mee, maar er worden over de gehele wereld al boetes opgelegd voor het illegaal downloaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal.
Natuurlijk moet je zelf weten of je ebooks illegaal download of legaal, maar op deze pagina ga ik je voldoende bronnen geven voor (Nederlandstalige) ebooks die gratis te downloaden zijn. Ook kun je hier lezen hoe jij jouw eigen geschreven ebook kunt aanmelden om gratis gedownload te worden.
Eerst krijg je een lijst met bronnen waar je gratis Nederlandstalige ebooks kunt downloaden en daaronder staat de Engelstalige lijst.

Nederlandse Ebooks Gratis Downloaden

Gratis Nederlandstalige Ebooks Downloaden:

#1 Gratis Ebooks Downloaden bij de Bieb.

Ja, bij de Bibliotheek kun je gratis ebooks downloaden. De bieb heeft een selectie van op dit moment meer dan 1000 (duizend) ebooks die gratis te downloaden zijn. Dit zijn boeken waar je eerst geld voor had moeten betalen, maar waar inmiddels de rechten van zijn verstreken. Van Dik Trom, tot Sherlock Holmes, je vind deze ebooks gratis downloaden. (link)
#2 Gratis Ebooks Downloaden bij de DBNL.

“Oké” hoor ik je denken, wat is de DBNL? DBNL staat voor “Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren”. Iets anders dan wat de meeste mensen zouden denken wanneer ze op deze site komen, desalniettemin heb ik hem toch toegevoegd. Juist omdat er teksten opstaan met een oorsprong die ligt in de middeleeuwen. Mocht je interesse hebben, neem dan eens een kijkje. (link)

#3 Gratis Ebooks Downloaden bij GratisEpub.

GratisEpub heeft een mooi aantal met ebooks die gratis te downloaden zijn. Of je nu op zoek bent naar een Thriller, Kinderboek of Filosofie, op deze site hebben ze een aanbod voor iedereen! Deze ebooks zijn in .epub formaat. (link)

#4 Gratis Ebooks Downloaden bij GratisPDF.

GratisPDF heeft net als GratisEpub een mooi aantal gratis ebooks die je kunt downloaden. Soms zijn ze tijdelijk gratis te downloaden, vaak zijn deze ebooks blijvend gratis te downloaden. Er wordt bijna dagelijks een ebook toegevoegd en het is dus de moeite om deze site in de gaten te houden. De naam zegt het al, deze ebooks zijn in .PDF formaat. (link)

#5 Gratis Ebooks Downloaden via de Eregalerij.

Het Pantheon is de permanente tentoonstelling van het letterkundig museum. Bibilitheek.nl heeft namens alle Nederlandse Bibliotheken, Het Letterkundig Museum en het DBNL een selectie gemaakt van de 100 Nederlandse schrijvers uit het Pantheon. Je kunt van iedere geselecteerde schrijver, geheel kosteloos 1 gratis ebook downloaden. (link)

#6 Gratis Ebooks Downloaden bij Bol.com.

Jazeker! Zelfs bij bol.com kun je gratis ebooks downloaden! Bol.com heeft een aparte pagina gemaakt waar jij geheel gratis ebooks kunt downloaden. Enkele schrijvers die voorbij komen zijn “William Shakespeare” & “Jules Verne”. Ze hebben er zowel Nederlandstalige als Engelstalige ebooks om gratis te downloaden. (link)

Engelse Ebooks Gratis Downloaden

Gratis Engelstalige Ebooks Downloaden:

#1 Legaal ebooks Downloaden bij GlutenBerg

Project Glutenberg heeft meer dan 50.000 ebooks online staan die je gratis mag downloaden in de Verenigde Staten, je kunt ze zelfs online lezen. Zoals de website van Project Glutenberg aangeeft, dien je zelf even na te kijken of de ebooks ook in Nederland vrij zijn om gelezen en gedownload te worden. Deze ebooks zijn eerder uitgegeven door grote uitgeverijen en dankzij Project Glutenberg en de duizenden vrijwilligers zijn ze gedigitaliseerd en is de kwaliteit gecontroleerd. (link)

Our ebooks may be freely used in the United States because most are not protected by U.S. copyright law, usually because their copyrights have expired. They may not be free of copyright in other countries. Readers outside of the United States must check the copyright laws of their countries before downloading or redistributing our ebooks. We also have a number of copyrighted titles, for which the copyright holder has given permission for unlimited non-commercial worldwide use.

Quote van Project Glutenberg

#2 Gratis Engelstalige Ebooks Downloaden op “Open Library”

Open Library heeft naar eigen zeggen meer dan 1.000.000 ebooks online staan die je kunt lezen. Het doel van Open Library is om één plaats te creëren, waar iedereen, op elk moment van de dag, informatie kan halen. Open Library heeft zo’n 300.000 moderne ebooks en daarnaast nog duizenden ingescande papieren boeken. Open Library is een onderdeel van Archive.org, en Archive.org is het internet archief waar allerlei documenten worden verzameld, van een simpel tekst bestand tot aan waardevolle teksten. Bezoek de Open Library (link).

#3 Gratis legaal ebooks downloaden op ManyBooks

Wanneer jij graag Engelstalige boeken leest en een makkelijk(er)e en beter uitziende site wilt dan de bovenstaande opties, dan is ManyBooks misschien wel de plek waar jij blij van wordt. ManyBooks ziet er wat moderner en frisser uit dan Project Glutenberg en heeft zo’n 33.000 ebooks online staan die gedownload mogen worden. Ze hebben bestand formaten voor vrijwel alle ereaders en tablets, daarnaast vind je op Manybooks verschillende handige pagina’s zoals: Aanbevolen en populair.

Kortom ik kan je aanraden om een bezoek te brengen aan ManyBooks. (link)

#4 Gratis Engelstalige Ebooks Downloaden op Free Classic Ebooks.

Deze site heeft Engelstalige Ebooks die je gratis mag downloaden, omdat bij deze ebooks de rechten zijn vervallen door de loop der jaren. Het is een kleinere site maar heeft toch enkele duizenden Engelstalige Ebooks. (link)

#5 Download Gratis Engelstalige Ebooks op Loyal Books.

Loyal Books is een plek die gaat voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Het aanbod mag dan minder groot zijn dan bij andere sites, desalniettemin doet Loyal Books niet onder voor de andere hier op deze pagina, ze hebben zelfs een héél groot pluspunt als je het mij vraagt. Naast het lezen van ebooks kun je er ook gratis ingesproken (audio) boeken downloaden. Je vindt er bekende titels en echte klassiekers. Daarom is Loyal Books zeker een bezoek waard en is de plek waar je gratis ebooks downloaden kunt! (link)

#6 Legaal ebooks downloaden op Kobo

Gratis ebooks downloaden kun je op Kobo, het bedrijf achter de ereaders en applicaties om ebooks te kunnen lezen. Kobo heeft naast de applicaties en ereaders zoals je misschien wel weet ook een eigen webwinkel. In deze online winkel kun je gratis ebooks downloaden via deze speciale pagina. (link)

#7 Gratis Ebooks Downloaden via Bol.com

Net zoals bij de Nederlandstalige ebooks die je gratis kunt downloaden op bol.com, heeft bol.com ook een Engelstalige selectie. Je kunt deze gratis ebooks downloaden via deze link.

Ik hoop dat je iets hebt aan deze lijst met bronnen, om gratis ebooks te downloaden. Heb jij een toevoeging aan deze lijst waar je legaal ebooks downloaden kunt? Neem dan contact op, zodat deze toegevoegd kan worden.