Het Verloren Tooverland ebook van Jenny Blicher
Het Verloren Tooverland ebook van Jenny Blicher

De naam Jenny Blicher zal bij het grote publiek niet direct tot grote mate van herkenning leiden. Deze, in de Deense regio Midden-Jutland, (gem. Skive) geboren schijfster, is met name bekend van haar werk Violin, uitgebracht in 1900, en de roman Inga Heine uit 1898. Het Verloren Tooverland ebook is een van haar werken die in Nederland slechts bij een enkeling bekend zal zijn. Zoals zoveel boeken van haar hand staat het gevecht voor acceptatie van vrouwenrechten centraal. Haar schrijfstijl is ontzettend gedetailleerd wat aan de ene kant het inleven in de personages vergemakkelijkt, aan de andere kant laat het dus ook weer weinig aan de verbeelding over.
Het boek begint met een gedetailleerde beschrijving van de hoofdpersoon en hoe deze de toneelvoorstelling beleeft in de ogen van de schrijfster. Geen spannend avonturenboek, wel interessant om een goed beeld te krijgen van de wereld anno 1900.
Het Verloren Tooverland ebook met het sociaal onrecht als inspiratiebron

Jenny Blicher, volledige naam: Jenny Frederikke Blicher-Claussen is geboren in 1865 in Durup, Denemarken als de dochter van een boekhouder en verhoud zich qua niveau het beste met bekendere Deense schrijvers als Sigrid Undset en Thit Jensen. In de meeste werken van haar hand komen niet enkel tijd- en streekgebonden onderwerpen voor, ook de meest menselijke drama’s welke gerelateerd zijn aan de liefde vormen een dankbare inspiratiebron. Jenny Blicher valt graag terug op de romantische literaire stroming van die tijd. Met name het (emotionele) lijden en de strijd om geluk zijn terugkerende thema’s in haar werk. Blicher was reeds jong begonnen met het schrijven van romans, gedichten en drama’s voor gebruik als toneel spelen.

Wil jij het verloren tooverland ebook gratis in epub formaat downloaden?
klik dan hier

En kijk bij alle andere gratis te downloaden ebooks op deze website!