Gratis ebook: Van hoog en laag, het eerste levensboek, van Cyriel Buysse
Van hoog en laag, het eerste levensboek, van Cyriel Buysse ebook gratis downloaden

Van sommige boeken is het zonde als die, meestal door geldgebrek, niet meer beschikbaar zouden zijn voor het grote publiek. Grote literaire namen uit het verleden dreigen op een dergelijke manier te worden onttrokken aan de rijke geschiedenis van de Nederlandse letteren. Dankzij het toepassen van moderne technieken is het mogelijk om dergelijke prachtige boeken opnieuw onder de aandacht te brengen tegen minimale kosten. het boek “Van hoog en laag, het eerste levensboek”, geschreven in 1913 door Cyriel Buysse is hier een goed voorbeeld van.
Van hoog en laag, het eerste levensboek Cyriel Buysse ebook, Cyriel Buysse was een naturalistisch schrijver

Als tijdgenoot van de Franse schrijver Émile Zola (1840-1902) is Cyriel Buysse (volledige naam: Cyrillus Gustave Emile (Cyriel) Buysse, geb. te Nevele (Belgie), 20 september 1859 – 25 juli 1932) een goed voorbeeld van de literaire stroming die bekend zou staan als het naturalisme, als tegenhanger van de meer bekende romantische school.
Cyriel Buysse is een van de bekendste Vlaamse naturalistische romanschrijvers die op een realistische en soms bijna ironisch aandoende wijze het leven en de wereld van zijn tijd (eind 18e eeuw) beschrijft volgens zijn eigen waarneming. Daarbij toont hij in zijn werk sympathie en begrip voor met name de lagere sociale klasse, dit wordt vooral duidelijk in “Van hoog en laag”.

De boeken van Cyriel Buysse

De boeken van Cyriel Buysse sluiten goed aan bij het werk van andere Vlaamse auteurs waar onder met name de wat oudere Vlaamse auteurs van het realisme zoals Stijn Streuvels. In vergelijking met  veel andere naturalistische auteurs is er in het werk van Cyriel Buysse een duidelijke ontwikkeling zichtbaar vanuit het realisme naar het naturalisme. Zijn werk kenmerkt zich daarnaast ook doordat het wat melancholischer wordt met de jaren en ook soberder waardoor zijn boeken nog steeds niet verouderd aandoen en deze juist leesbaar blijven, ook voor een jongere generatie lezers.
Wil je Van hoog en laag, het eerste levensboek Cyriel Buysse ebook gratis downloaden?

Download hier