illegaal ebooks downloaden
Illegaal Ebooks Downloaden

Illegaal Ebooks Downloaden, mag dat nu wel, of niet? Ik ga je uitleggen wat wel, en niet mag, en waarom dit niet mag. En tenslotte geef ik je wat basis informatie over hoe jij je kunt beschermen wanneer je online bent, en hoe je legaal gratis ebooks kunt downloaden.
Illegaal ebooks downloaden, mag het nu wel of niet?

Vrij makkelijk is deze vraag te beantwoorden: Illegaal ebooks downloaden, mag niet! Er zijn meerdere manieren hoe mensen illegaal ebooks downloaden en ik zal er een aantal hier duidelijk maken.
#1 Illegaal Ebooks Downloaden doormiddel van “torrents”

Vaak maken mensen gebruik van sites zoals: “Torrentz” wat een Torrent zoekmachine is. Via deze torrent zoekmachine worden meerdere sites bekeken waar je illegale bestanden kunt downloaden, denk hierbij aan ebooks, films, muziek, software, enzovoorts.

 
–Update 30-11-2017-

Torrentz is al een tijd niet meer te gebruiken. Alternatieven voor torrentz vind je hier.

————

Je download via een torrent site een .torrent bestand. Deze open je vervolgens met een programma zoals uTorrent en het .torrent bestand wordt geladen en gaat bij alle andere gebruikers die hiermee bezig zijn “deeltjes” van het product (ebook, cd, software enz.) downloaden. Tot dat de download volledig op jouw computer staat.

Overigens is het vaak zo dat terwijl je aan het downloaden bent, je ook weer gegevens (deeltjes van het bestand), gaat uploaden, en dit kan bestraft worden.

#2 Illegaal Ebooks Downloaden via Binaries Nieuwsgroepen

Binaries nieuwsgroepen worden gebruikt om NZB bestanden te delen. Je nieuwsreader zoals die van spotnet haalt deze NZB bestanden in deeltjes binnen en voegt ze daarna weer samen. Meer informatie hierover kun hier vinden. Mijn voorkeur zou niet uitgaan naar nieuwsgroepen om illegaal ebooks te downloaden.

Illegaal ebooks downloaden mag niet? Maar de ThuisKopie Heffing dan?

Juist, we betalen allemaal de thuiskopie heffing, dus je zou denken dat we die betalen omdat we dan thuis, kopietjes mogen maken. En dat klopt, dat mag inderdaad, Maar sinds de uitspraak van het Europese Hof van Justitie, mogen deze dan weer niet afkomstig zijn van een illegale bron.

Illegaal ebooks downloaden en je bescherming online

Wanneer je online wil zijn en de voorkeur hebt dat onder andere je ISP (Internet Service Provider) niet ziet wat je aan het doen bent dan zou je een VPN service kunnen gebruiken. Ik zal je kort uitleggen hoe een VPN service werkt.

Een VPN service zoals die van NordVPN geeft jou een versleutelde verbinding die van jou computer naar de gekozen server gaat. Hierdoor kan niemand meekijken wat jij doet, ze zien dat je data verbruikt, maar niet wat voor data en wat voor sites je bezoekt.

Kortom: Jij logt in op de VPN Service en krijgt een beveiligde verbinding met een server van de VPN Service en daardoor lijkt het of je vanuit daar online komt.

Doe goed onderzoek welke VPN je wel of niet wil/ kunt gebruiken. Punten waar je op kunt letten (ligt eraan wat je wilt doen met de VPN) zijn: Houden ze “logs” bij, kun je met bitcoins betalen, welk land (jurisdictie) valt de VPN service onder.

Lees hier meer over het gebruik van een VPN om anoniem te downloaden (aanrader!)

Waarom Illegaal Ebooks Downloaden?

Waarom zou je Illegaal ebooks downloaden als er meer dan voldoende legale opties zijn om gratis ebooks te downloaden. Zowel Engelstalig als Nederlandstalig.