Lotgevallen van Tom Sawyer ebook downloaden
De lotgevallen van Tom Sawyer ebook downloaden

De lotgevallen van Tom Sawyer, dat ook wel bekend staat als “De avonturen van Tom Sawyer” is een boek geschreven door Mark Twain. Het boek dat voor het eerst in 1876 werd uitgebracht wordt inmiddels door nagenoeg iedereen gezien als een échte klassieker.
Tom Sawyer  – een fictief karakter van Mark Twain – is een jongen zoals velen, een grote fantasie, houdt van kattenkwaad en bovendien een echte ‘bengel’. Sawyer leeft bij zijn tante samen met zijn halfbroer en is tevens goede vrienden met Huckleberry “Huck” Finn. “Huck” is de zoon van de lokale dronkenlap en beleeft continue avonturen met de enthousiaste en slimme Tom.
De lotgevallen van Tom Sawyer ebook downloaden – Een Boek met mooie verhalen

Sawyer, die aan het begin van het boek betrokken is geraakt bij een vechtpartij wordt gestraft door een gehele zaterdag een hek te schilderen. Al gauw weet hij andere kinderen op te trommelen die voor hem de klus klaren.

Becky Thatcher is de zogenoemde “new girl in town” en Tom wordt stapelgek op deze jongedame. Zijn pogingen om haar te verleiden lopen echter spaak, zodra Becky ontdekt dat Sawyer al eens eerder verliefd is geworden op een meisje genaamd Amy Lawrence.
Tom krijgt echter een schuldgevoel als hij en “Huck” op een kerkhof getuige zijn van een moord. Ze hoopten op het kerkhof een medicijn te vinden tegen wratten. Samen besluiten ze om er nooit en te nimmer over te spreken of uit te wijden, echter indien iemand anders vervolgens van de moord beschuldigd wordt, begint het schuldgevoel aan de twee jongens toch te knagen.

Deze klassieke bestseller van Mark Twain mag niet ontbreken in welke boekenkast dan ook en dient door nagenoeg iedereen gelezen te worden. Mark Twain heeft met De lotgevallen van Tom Sawyer een enorm krachtig boek geschreven die nooit meer uit de harten van ons boekliefhebbers zal verdwijnen.

De lotgevallen van Tom Sawyer ebook downloaden doe je hier (klik)!